7 MITOVA O NASTAJANJU BORA: Ne možemo zaustaviti vrijeme, ali …

lice-bore

U današnje vrijeme kada žene, ali i muškarci diljem svijeta uporno žele zaustaviti vrijeme kako bi uvijek izgledali mlado i zategnuto kozmetička industrija na proizvodima protiv bora zarađuje milijune.

Prije nego posegnete za kremom od tisuću kuna ili nekim bakinim receptom dobro proučite 7 mitova o nastajanju bora i uštedite si vrijeme i novac

1. Pijte puno vode jer voda sprečava nastajanje bora
Voda je vrlo zdrava za organizam, ali i za kožu. Osam čaša vode na dan vašoj će koži pružiti dovoljno vlage i vratiti joj elastičnost i svježinu, ali bore su ipak nešto drugo. One dolaze s godinama i voda tu ne može pomoći.

2. Najskuplje kreme protiv bora su i najdjelotvornije
Vjerovali ili ne, najučinkovitije kreme protiv bora se nalaze u vašoj obližnjoj drogeriji. Prošlogodišnja istraživanja provedena na velikom broju različitih krema protiv bora najučinkovitijim dnevnim i noćnim kremama proglašene su one čija cijena se kretala od 50 do 100 kuna. Važan je sastav, a ne reklama ili brand.

3. Bore dolaze od sunca, ali ne i od solarija
Na žalost baš kao i dugi boravci na suncu i sunčanje u solariju potiče stvaranje bora. Solarij baš kao i sunce proizvodi UVA zrake koje prodiru duboko u kožu ostavljajući za sobom oštećenja koja se pojavljuju kao suha koža, pjegice i bore.

4. Masiranje kože lica uzrokuje bore
Priča o stvaranju bora ako prstima zatežemo kožu dok nanosimo puder, olovku ili tuš za oči je zapravo još jedan mit. Svakodnevne rutine poput masiranja, nanošenja kreme ili sličnih radnji ne uzrokuju stvaranje bora.

5. Omega-3 masne kiseline sprečavaju stvaranje bora
Još jedan mit koji je jako dobar za tijelo, ali ne i za kožu. Riblja masnoća bogata je omega-3 kiselinama i dobra ja za srce odnosno zdravlje općenito, ali na žalost nema nikakvog posebnog utjecaja na kožu i bore.

6. Suha koža stvara bore
Suha koža možda izgleda lagano naborano ili opušteno, ali zapravo ne uzrokuje stvaranje bora. Imate li i vi ovaj tip kože, rješenje je vrlo jednostavno. Kako bi koži vratili vlagu i sjaj redovito koristite hidratantni losion, masku ili kremu za lice i stvar je riješena.

7. Vježbe za jačanje mišića lica sprečavaju nastajanje bora
Posljednja istraživanja pokazala su suprotan efekt. Redovite vježbe lica često potiču stvaranje bora jer koža s godinama gubi elastičnost, a svakodnevno istezanje napinje kožu koja se nakon određenog vremena više ne može potpuno vratiti u prvobitno stanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)