CJELODNEVNO SJEDENJE nema dobar učinak na psihu ljudi, uzrokuje depresiju i kvari raspoloženje

depresija-uredPrema nedavno sprovedenom istraživanju, cjelodnevno sjedenje nema dobar učinak na psihu ljudi, štaviše, uzrokuje depresiju i kvari raspoloženje.

[AdsWithin]Sjedenje izaziva depresiju kod ljudi, rezultati su najnovije studije. Istraživanje u kojem je učestvovalo oko 9.000 žena između 50 i 55 godina pokazalo je da žene koje sjede više od sedam sati dnevno imaju za 47 posto veći rizik od nastanka depresije nego žene koje u toku dana sjede četiri ili manje sati.

Takođe, studija je iznijela i iznenađujuće rezultate koji se tiču žena koje ne vježbaju i koje pritom sjede sedam ili više sati dnevno. One gotovo imaju 100 posto sigurne šanse da će oboljeti od depresije.

Naučnici savjetuju da, ukoliko svakog dana vodite bitke sa lošim raspoloženjem, posjetite ljekara jer su velike šanse da se radi o depresiji.

Naravno, kako biste izbjegli posljedice negativnog gledanja na život, budite što aktivniji, krećite se, šetajte se, naročito ukoliko imate kancelarijski posao koji vas vezuje za stolicu.

(Doznajemo.com/Telegraf.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)