CRNI PARADAJZ UBIJA STANICE RAKA JER SADRŽI ANTIOKSIDANS: Znate li gdje se uzgaja ovo ljekovito povrće?

crni paradajzOvo takozvano “super povrće” je među prvim u svijetu koje sadrži Anthocyanin – antioksidans koji može pomoći u borbi protiv raka – ubija stanice raka.

[AdsWithin]Neobična boja paradajza dolazi od pigmenta crne boje koji se dobiva kada je izložena suncu. Crni paradajz ima veliki potencijal da zaustavi rast raka u organizmu, a po prvi put se sada uzgaja i u Velikoj Britaniji.

Ray Brown, 66 godišnji starac pronašao je ovu biljku kada mu je jedan od njegovih klijenata poslao paket koji je bio označen s tajanstvenim sjemenom naziva “crni paradajz”. On je zasadio sjeme i dobio jako crne paradajze koji su se pokazali veoma korisnim za zdravlje. “Mislio smo da je to bila šala, ali kada sam zasadio sjeme i dobio plodove bio sam jako iznenađen s proizvodom” – kaže Ray Brown.

Iako znamo koliko je antioksidans Anthocyanin koristan kada je u pitanju liječenje raka, ne isključujemo sumnju da se radi o starom GMO produktu koji je obogaćen istim, te zbog kojeg paradajz dobiva crnu boju. Šta vi mislite?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)