EKLEKTRIČNI HARLEY-DAVIDSON: Za ponedjeljak u New Yorku najavljena promocija ručno izrađenih modela

elektricni-harleyHarley-Davidson će, kako je najavljeno, idućeg tjedna otkriti svoj prvi električni motocikl. Prve snimke izgledaju fantastično! Predsjednik kompanije Harley-Davidson Matt Levatich izjavio je da očekuje da će brend koji je postao ikona motociklističkog svijeta postati lider u razvijanju tehnologije i standarda električnih vozila, piše Mashable.

[AdsWithin]Harley će u ponedjeljak, kako je najavljeno, na posebnom događaju u New Yorku pokazati ručno rađene modele napravljene pod kodnim imenom projekt LiveWire koje kompanija namjerava dati nekolicini vozača te ih poslati na turneju po 30 gradova. Nakon takvog testiranja Harley će, dalje se najavljuje, iskoristiti informacije da poboljša motocikl, tako da se njegovo puštanje na tržište ipak ne očekuje još nekoliko godina.

Riječ je o rizičnom poslu jer trenutno u Americi tržište električnih motocikala praktično ne postoji.

Harley ipak vjeruje da će se motocikli prodavati zbog svojih performansi, a ne zbog ekološke svijesti kupaca.

Kako se navodi, motocikl nema brzine, a od nule do stotke mu treba svega četiri sekunde. Motor je tih, ispušta samo zujanje koje nalikuje na zvuk motora mlaznog aviona.

“Ljudi će sjesti na njega misleći da su to autići za golf igrališta, no sići će s nejga mislećid a su se vozili na raketi”, rekao je glavni inženjer Jeff Richlen.

Uostalom, pogledajte sami!

(Doznajemo.com/Netmobil.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)