EVO ŠTA SE DOGAĐA S AUTOM NA MINUS 20 °C: U velikom problemu mogu se naći vlasnici dizelaša…

auto-snijeg-zima-bp-700

Problema s niskim temperaturama imaju i vozači, posebno oni koji voze dizele. Nerijetko se događa da automobili teško pale ili nikako ne upale. Sa nekoliko jednostavnih trikova, to se može izbjeći.

[AdsWithin]Evo šta to se događa s dizelašima na minus 20°C.

“U samim dovodima goriva se stvara parafin kod jako niskih temperatura, on se taloži i jednostavno dotok goriva zatvori, da se ne napravi parafin sve bi bilo u redu”, kaže automehaničarka Irena Petir.

“Može doći do blokiranja filtera goriva i tada se motor ne može pokrenuti. Tada se vlasnici izlažu neugodnostima, a vozilo treba ići na servis. Na takvim temperaturama treba izbjegavati vožnju, a ako se ipak mora, trebalo bi za dizel gorivo nabaviti dodatni aditiv i naliti ga u rezervoar”, pojašnjava stručnjak za promet Željko Marušić.

Ipak, ako se auto zaledi nije kraj svijeta. Jednostavnim trikovima, možete brzo nastaviti vožnju.

“Trebalo bi auto ugrijati, znači staviti ga na neko toplo mjesto, promijeniti filter goriva, staviti friško gorivo”, kaže automehaničarka Irena.

Vozači benzinaca, ne bi trebali imati tih problema pri niskim temperaturama.

“Na benzincima hladnoća samo utiče akumulator i ništa više. Ako ima antifriza, ako je s autom sve onako kako treba biti barem do minus 20 nema problema s njima”, kaže Irena.

Izvor: Dnevnik.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)