AUDI PREDSTAVIO NOVI "RS7 sportbek": U salonima se očekuje tokom sljedeće godine

audi1Prije par nedjelja je Audi otkrio blago osvježenje verzije “A7” i “S7” modela, pa je logično da je na red stigao i “RS7” koji nam se sada predstavlja u novom ruhu.

Odmah treba reći da “RS7” ima podjednako snage kao i njegov prethodnik, što je više nego dovoljno jer je u pitanju 4.0-litarski tvin-turbo V8 sa 560KS, pogonom na svim točkovima i osmostepenom automatikom.

audi2

Do stotke llansira za 3.9 sekunde, a jedine izmjene su diskretni detalji na eksterijeru i poboljšanoj opremi u unutrašnjosti.

audi3

Na dnu rešetke je sada horizontalna sekcija sa “kvatro” logom, a tu su i novi “matriks LED” farovi. Unutra su otvori klima uređaja i ručice mjenjača izmenjene, tu je “4G LTE” konekcija i “Bang i Olufsen” audio sistem.

audi4

Kako je najavljeno, kupci će moći da se odluče za diferencijal na zadnjoj osovini, prilagodljive prigušivače, dinamičko upravljanje, karbon-keramičke kočnice, 21-inčne točkove (umjesto standardnih 20-inčnih) i povećanu maksimalnu brzinu sa 280 na 306km/h.

Ova verzija “RS7” se očekuje u salonima tokom sljedeće godine, a u međuvremenu bi se trebali pojaviti i detalji o cijeni.

(Doznajemo.com/M.R.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)