FOTO UPUTSTVA U SAMO 5 KORAKA: Pripremite prirodnu “imunološku bombu” protiv prehlada i gripa!

Receptprehlada5Evo jednog sjajnog recepta pred nadolazeće hladnije dane…

[AdsWithin]Ovaj recept ne zahtjeva mnogo priprema i vremena, a donosi maksimalnu korist za vaše zdravlje, posebno tokom sezone prehlada i gripa.

Ovo je svojevrstan koktel sastojaka koji su jako dobri za imunološki sistem čovjeka, a kada je jednom spremljen možete ga konzumirati u svega nekoliko zalogaja.

Veoma je važno da prilikom izbora sastojaka koristite neprskani limun, odnosno najbolje bi bilo da potražite ovaj agrum organski uzgojen, a također je izuzetno važno izabrati kvalitetan med.

Preporuka je da se uzima jednom ili dvaput dnevno tokom sezone prehlada i gripa. Sa obzirom na mix sastojaka trebao bi vam pružiti prirodnu zaštitu od neugodnih virusa.

Za pripremu je potreban jedan limun, 1 ili 2 (ovisno od veličine) češnjaka bijelog luka, 1/8 supene kašike ljute paprike i 1 kašika meda.

Korak 1 – Prerežite limun na pola
Receptprehlada1

Korak 2 – Iscijedite sadržaj jedne polovine limuna u malu posudu, i ostavite tako iscjeđen sok da stoji. Drugu polovinu limuna također sačuvajte za kasniju upotrebu.
Receptprehlada2

Korak 3 – Nasjeckajte bijeli luk i ostavite ga da stoji najmanje 10 minuta. Nakon toga ga zajedno s 1/8 supene kašike ljute paprike dodajte limunovom soku.
Receptprehlada3

Korak 4 – Dodajte jednu supenu kašiku meda i sve sastojke dobro izmiješajte!
Receptprehlada4

Korak 5 – Dobivenu smjesu naspite u polovinu limuna iz koje ste iscijedili sok.
Receptprehlada5

Konzumirajte dobiveni proizvod u cijelosti, kako biste pojeli i limunovu pulpu. Dobro bi bilo da su limunovi koje koristite neprskani, odnosno organski uzgojeni. Pojedite ga kao voćku, a ponovite recept sa drugom polovinom limuna nakon 4 sata.
Receptprehlada6(Doznajemo.com/Prevod i adaptacija: A.N.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)