HOĆETE DA OSTAVITE CIGARETE, PRI TOME I SMRŠATE: Onda obavezno morate uzgojiti ovu biljku…

stevia.Želite baciti cigarete ali se plašite da ćete se udebljati nakon toga?

[AdsWithin]Postoje pušači koji iz sve želje žele baciti cigarete ali se boje priča da će se naglo udebljati nakon toga jer je poznato da se nakon ostavljanja cigareta otvara apetit i želja za hranom. Riječ je o psihološkom mehanizmu, jer ljudi misle da su bez cigareta nečega uskraćeni, pa onda to “kompenziraju” hranom.

Najbolji način je, naravno, shvatiti da se ostavljanjem cigareta ništa ne gubi, već se samo čovjek oslobađa jednog velikog zla, ali to nije lako jer cigarete stvaraju kompleksnu ovisnost, prije svega psihološku, a nešto manje i fizičku.

Ali sada bi sve za neke moglo postati mnogo jednostavnije jer je tokom najnovijih kliničkih ispitivanja u Americi pronađena biljka koja vam itekako može pomoći i u jednom i drugom. Tačnije i da bacite cigarete ali i da spriječite naglo debljanje.

Ta istraživanja pokazuju da je biljka naziva Stevija odlična i ukoliko želite da smanjite zavisnost od cigareta i drugih ovisnosti. Također, stevija kao prirodni zaslađivač idealna je zamjena za šećer. Jednim “udarcem” možete riješiti više problema – pijte steviju u bilo kojem obliku (kao prah, sok, čaj), ostavite cigarete, i ujedno smršajte!

Ova biljka nije zahtjevna za njegu, pa je možete posaditi i u svom dvorištu.

(Doznajemo.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)