POBOLJŠAVAJU LJUBAVNI ŽIVOT I UZROKUJU SUPERSNAŽNU EREKCIJU: Opasne kapsule povučene sa tržišta

Ministarstvo zdravlja Hrvatske je danas naredilo povlačenje s hrvatskog tržišta dodataka prehrani Epimen i ViaNatur, jer predstavljaju rizik za zdravlje ljudi koji ih konzumiraju.

“Uprava za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja donijela je danas naredbu o povlačenju s hrvatskog tržišta dodataka prehrani Epimen i ViaNatur, jer je utvrđeno da ti proizvodi sadrže kemijsku supstancu sildenafil, koja je djelatna tvar u lijekovima i nije dopuštena kao sastojak dodatka prehrani”, napisali su u priopćenju iz Ministarstva zdravlja, a prenosi Index.

“Ozbiljna prijetnja zdravlju osoba”

Na zahtjev toga Ministarstva analizu uzoraka proizvoda je provela Agencija za lijekove i medicinske proizvode. “Ocijenjeno je da dodaci prehrani Epimen i ViaNatur, zbog tvari sildenafil, koja se kao djelatna tvar nalazi u lijekovima namijenjenim liječenju erektilne disfunkcije, predstavljaju rizik za zdravlje i ozbiljnu prijetnju zdravlju osoba koje je konzumiraju”, pišu iz Ministarstva zdravlja.

Dodaju da je sildenafil supstanca sintetskog podrijetla, “što znači da je u dodatak prehrani mogla dospjeti samo i jedino ako je dodana u proizvod prilikom njegove proizvodnje”.

Iz Epimena tvrdili da im podmeće konkurencija

Nakon što je Sanitarna inspekcija prije 20-ak dana povukla popularne kapsule Epimen koje  “poboljšavaju ljubavni život i uzrokuju supersnažnu erekciju”, tvrtka je preko interneta počela prodavati novi proizvod sa gotovo istim učincima – ViaNatur.

Tada se pojavila sumnja da je tvrtka samo zamijenila ime proizvoda iz Epimen u ViaNatur, a sada se analizom pokazalo da i taj novi lijek sadrži opasan sastojak. Sastav ViaNatura je bio nešto različit od kapsula Epimen, ali je zato cijena bila identična.

Iz Epimena su tada rekli da je riječ o podmetanju te da je u njihovom interesu da se napravi analiza “čime će se opovrgnuti optužbe konkurentskih tvrtki”. No, analiza je sada napravljena te je pronađen opasan sildenafil, a oba proizvoda su povučena sa tržišta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)