SPRIJEČITE POJAVU NEPRIJATNIH MIRISA: Doznajte kako napraviti prirodni dezodorans!

U ljetnom periodu znojenje ne može da se izbegne, jer organizam mora da izbacuje suvišnu tečnost kako bi održao optimalnu tjelesnu temperaturu.

Međutim, može da se spriječi pojava neprijatnih mirisa.

Koristite antiperspirant

Većina žena misli da je antiperspirant drugi naziv za dezodorans. Istina je da se oba proizvoda koriste za neutralisanje neprijatnog mirisa usljed prekomjernog znojenja, ali među njima ima i razlika.
Antiperspiranti sadrže sastojke koji blokiraju pore na koži i sprječavaju znojenje, dok dezodoransi samo eliminišu neprijatne mirise. Tako antiperspiranti imaju dugotrajnije dejstvo, a dezodoranse treba nanositi nekoliko puta u toku dana.

Dezodorans po vašoj mjeri

Antiperspiranti i dezodoransi se razlikuju i po sastavu. Svi antiperspiranti su hemijskog sastava, dok dezodoranse možete i sami da napravite od prirodnih sastojaka.

– Soda bikarbona potpomaže isparavanje znoja. Ako pomiješate sodu bikarbonu s malo kukuruznog brašna i dodate nekoliko kapi eteričnog ulja, dobićete dezodorans omiljene mirisne note. Poslije tuširanja peškirom dobro osušite kožu pazuha i na njega nanesite mješavinu vlažnim peškirićem. Kožu pazuha ne ispirajte nakon toga.

– Tečni dezodorans možete da napravite ako pomiješate aloja vera gel s malo vode, kašičicom glicerina i nekoliko kapi eteričnog ulja. Dobijenu mješavinu prebacite u čistu flašicu s raspršivačem i dobro promućkajte prije svake upotrebe.

Sprej, stik ili rol-on

U parfimerijama i drogerijama možete da nađete veliki izbor antiperspiranata i dezodoransa čiji proizvođači garantuju da će vas zaštititi od prekomjernog znojenja i neprijatnih mirisa. Prije nego što se odlučite za određeni proizvod, saznajte više o svim formama ovih osvježavajućih, mirišljavih preparata.

Sprej

Dezodorans u spreju je odličan za često korišćenje. Veoma lako možete da se osvježite nekoliko puta u toku dana, što će vam posebno prijati ljeti.

Rol-on

Tečni dezodoransi se obično nalaze u bočicama s kuglicom na vrhu, koja omogućava lakše nanošenje na kožu ispod pazuha. Ovakvi dezodoransi su se prvi pojavili u prodaji i poznatiji su pod nazivom rol-on.

Gel

Dezodoransi u obliku gela uglavnom su providni i odličan su izbor ako želite da izbjegnete ružne fleke na koži ili garderobi ispod miške.

Stik

Dezodorans u stiku je zbog praktičnog pakovanja, lakog nanošenja, guste teksture i trajnijeg efekta jedan od najpopularnijih među muškarcima i ženama.

Krema

Kremasti dezodoransi se lako razmazuju po koži u tankom sloju. Pružaju prijatan osjećaj jer imaju osvježavajući miris i njeguju kožu pazuha.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)