ŽIVJELA NA VOĆU I KOKA-KOLI: Mlada Marija Jović nije imala više od 30-tak kg!

Prijatelji su studentkinji umjetnosti Mariji Jović (24) iz Vranja, koja je bolovala od anoreksije, govorili da je premršava, ali ona ih nije slušala

Prijatelji su često upozoravali Mariju da je mnogo mršava, a ona im je uvijek odgovarala: „Ne brinite, neću umrijeti od gladi“! Čak je bila okružena nekim drugaricama koje su napadale one koji su upozoravali Mariju da je kost i koža, a nju su ubijedile da uopšte nije mršava!

Ovo je juče za Kurir rekla prijateljica tragično preminule mlade umjetnice Marije Jović (24) iz Vranja, studentkinje Fakulteta umjetnosti čije je tijelo nađeno u petak ujutro u kući u Cetinskoj ulici u Nišu. Tijelo je našla Marijina prijateljica Dijana V, koja je inspektorima rekla da je Marija bolovala od anoreksije!

– Nije voljela kad joj kažem: „Gdje si, gladijatorka“… Znala je da se šalim, pa bi glumila da je ljuta, a onda bi mi uvijek rekla: „Nisam gladijatorka, to su samo mišići, a ja sam snažna duhom“. Ipak, živjela je na voću i koka-koli. Nije bila teža od tridesetak kilograma – ispričala je za Kurir njena prijateljica.

Marijini roditelji Nada i Ljubiša slomljeni su od tuge, a otac je samo rekao:
– Marija nije pila, nije se drogirala i nije istina da se bavila manekenstvom. Ne bih htio da zvučim neozbiljno, ali ona zvanično nije bolovala od anoreksije – tvrdi on, a rođaka dodaje:

– Marija je bila predivno biće, u svemu posebna. Ona se posljednji put javila u petak, jedan sat poslije ponoći, a na Fejsbuku je bila još sat vremena. Ona je svim srcem voljela ljude oko sebe i život, svoju profesiju… Nažalost, to isto srce ju je izdalo.

Tijelo na obdukciji

Iako se kao najvjerovatniji uzrok smrti Marije Jović navodi anoreksija, tek će se poslije obdukcije sa sigurnošću moći utvrditi zbog čega je preminula mlada umjetnica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)