ONI NAS DEBLJAJU: Doznajte koji su lažno dijetalni proizvodi!

Očuvati vitku liniju i pritom održavati zdrav način života težnja je brojnih koji na tom putu pribjegavaju konzumaciji proizvoda koji nose oznaku ‘dijetalno’. Nažalost oni su ponekad nezdravi i kao takvi uzroci debljanja

Dijetalna gazirana pića
Iako imaju manje kalorija i manje šećera nego uobičajeni gazirani napitci, dijetalni napitci  zapravo stvaraju suprotan efekt  od poželjnog gubitka težine.

Istraživanje provedeno prošle godine pokazalo je da ljudi koji su pili dva ili više dijetalnih napitaka dnevno imaju šest puta veći opseg struka od onih koji ih ne konzumiraju. Zamka leži u činjenici kako tijelo nakon konzumiranja slatkog ima potrebu za hranom slične vrste.

Frape
Iako mogu biti prepuni zdravih vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari, ovi hvaljeni napitci, pogotovo iz ponude restorana brze prehrane, bogati su nepoželjnim mastima, šećerima i kalorijama. Pobrinite se da vaš frape bude ispunjen voćem, povrćem i nemasnim mlijekom ili drugom mliječnom alternativom.

Preskočite recepte koji sadrže sastojke poput voćnih sirupa i čokolade. Ako je vaš frape zamjena za obrok držite se propisanih 300 do 400 kalorija, ako ga pijete kao međuobrok neka sadrži 200 kalorija, čime ćete postići vidljive rezultate.

Zamrznuti zdravi obroci
Obično takvi obroci sadržavaju povećane količine natrija i šećera, kao i drugih nepotrebnih sastojaka koji ne čine dobro vašem tijelu.

Pripremljene porcije hrane su dozirane i primarna im je zadaća održavanje kontrole nad količinom jela, no ne nose predznak ‘zdravo’ zbog čega brojni pribjegavaju dodatnim zalogajčićima.

Pametnija opcija od ove, svježe je pripremljena hrana i tanjur na kojem polovicu čini povrće u kombinaciji s mesom ili integralnom tjesteninom.

Voćni jogurt
Bogat kalcijem i proteinima jogurt je savršen kao međuobrok, no količina dodatnih šećera i kalorija u kupovnom voćnom jogurtu sabotaža je zdrave prehrane. Pokušajte s kućnim pripravkom od običnog jogurta, svježeg voća i žličice meda za slatkoću.

Pečeni čips
Iako je pečeni čips odlična alternativa prženom s obzirom na smanjeni udio zasićenih masti, on nažalost obiluje natrijem i šećerom. Kao pravu zdravu alternativu servirajte si svježe narezano povrće i zdravi umak od rajčice.

(zadovoljna.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)