I FIAT JEFTINOG KONJA ZA TRKU IMA: Predstavljena mala limuzina Aegea

Fiat-Aegea

Fiat je iskoristio auto sajam u Istanbulu kako bi predstavio zamjenu za slabo prihvaćeni model Linea i to sa novim kompaktnim sedanom pod nazivom Fiat Aegea.

Iako se imena rimuju, ipak nemaju većih poveznica, barem po pitanju dizajna što je zaštitni znak talijana. Aegea izgleda puno uglađenije i nema oštre rubove kao Linea, koja je i službeno otišla u mirovinu.

Dizajnirana u FCA Style Centru u Italiji Aegea će se proizvoditi u turskom postrojenju u Bursi.

Pogon je dovoljan da zadovolji potrebe tržišta 40 zemalja za koje se planira izvoz, no ako je suditi po slaboj potražnji koja je bila za Lineom možda će radnici imati duge pauze ako se ne ispune očekivanja Fiata da je ovo model koji će dostojanstveno zamjeniti Lineu.


Dimenzija 4,5 metra u dužinu, 1,78 metara u širinu te 1.48 metara u visinu uz međuosovinski razmak od 2,64 metra pričamo o automobilu koji je u stanju udobno smjestiti pet putnika te je dodatno nadopunjen prtljažnikom zapremnine 510 litara.

Unutrašnjost je klasično talijanska, modernih linija sa 5 inčnim zaslonom na centralnoj armaturi.

Pogon će biti dostupan sa dva benzinska i dva dizelska motora sa snagom raspona od 95 do 120 KS. Prodaja kreće koncem godine, no upitno je da li tržište čeka objavu o prodaji s nestrpljenjem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)