ISPOVIJEST MLADE ŽENE: Zaljubila sam se u pet godina starijeg dečka i ubrzo ostala trudna…

djevojka-tuzna-2

Zaljubila sam se u pet godina starijeg dečka, no kad sam saznala da sam trudna izmaknulo mi se tlo pod nogama i razmišljala sam o pobačaju. Hvala mami što me spriječila u tome jer mi danas nema veće sreće nego kad me zagrle ručice moje dvogodišnje curice

[AdsWithin]Ljeto nakon završetka drugog razreda srednje škole provela sam zarađujući kako bih u kolovozu mogla s ekipom otići na more. Zaposlila sam se u kvartovskom dućanu gdje su trebali ispomoć u slaganju polica. Iako je posao bio ubitačno dosadan, bio je dobro plaćen i ekipa na poslu bila je super – dvije starije gospođe koje su se o meni brinule kao o vlastitom djetetu i jedan Mislav iz sladišta koji je, usput rečeno, bio užasno sladak. Da stvar bude ljepša, već je prvog dana bacio oko na mene i počeo neku neobaveznu spiku. Već idućeg tjedna pozvao me na cugu nakon posla, a iako je bio pet godina stariji od mene, pristala sam.

Zaljubila sam se preko ušiju i prvi put spavala s dečkom

Ni sama ne znam kojom se brzinom naša veza odvijala, no već pred kraj ljeta bila sam zaljubljena preko ušiju. I taman kad sam trebala sakupiti lovu te s Anom i Martinom otići na more, uslijedio je šok – ostala sam trudna. Na moje iznenađenje, Mislav je bio sretan. Iako kao i ja uplašen i iznenađen, veselio se što će postati otac. Iskreno, ja sam bila prestavljena.

Sve o čemu sam razmišljala bilo je da sam premlada da budem mama i htjela sam se rješiti tog djeteta. Osim toga, nije mi jasno ni kako sam ostala trudna jer smo cijelo vrijeme koristili kondome. OK, jednom ili dvaput Mislav mi je priznao da mu je puknuo kondom, no nemoguće je da sam baš tad ostala trudna. Bila sam očajna, noći sam provodila plačući i kujući plan kako da se izvučem iz ove grozne situacije. Nikom nisam ništa govorila, no mami je bilo sumnjivo što sam odustala od velikih planova za more za koje sam toliko štedjela. Curama, naravno, nisam ništa rekla, nego sam se izvukla na Mislava koji nije mogao dobiti godišnji, a ja se nisam željela odvajati od njega (znam da je to bilo prozirno).

Kako je ljeto odmicalo, bila sam sve bespomoćnija, pa sam čak razmišljala i o abortusu. No za taj potez mi je trebala mama i njezino odobrenje. Shvatila sam da moram skupiti hrabrost i sve joj priznati iako sam se užasno bojala njezine reakcije.

Naime, mama i ja smo, otkad nas je tata napustio, uvijek sve rješavale same i jedna drugoj bile sve. Iz tog razloga užasno sam se bojala da ću je razočarati kad joj kažem da sam trudna. Cijelo to vrijeme Mislav je bio pun razumijavanja za moje promjene raspoloženja i pružao mi potporu, ali kad je vidio da sam počela pomišljati na najgore, otišao je mojoj mami i sve joj ispričao. Iako sam isprva poludjela, danas sam mu zahvalna što je to učinio.

Moja bebica sad ima mladu i otkačenu mamu

Mama je super reagirala. Uopće se nije naljutila, nego me je uvjerila kako je trudnoća, iako u našem slučaju itekako preuranjena, jedna divna stvar i da se trebao veseliti tome što ću postati majka. Bebu sam naravo zadržala. I dobro da jesam, jer danas uz sebe imam divnu dvogodišnju kćer koja obožava svojeg tatu, baku i mladu, otkačenu mamu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)