IZGLEDA KAO OBIČNA STARA LADA: Ali, kada se na autocesti našla iza Porschea… VIDEO

lada-2014-02

Jeste li upoznati s pojmom “sleeper” ili prevedeno spavač? Radi se o automobilima visokih performansi koje uspijevaju vješto sakriti sav svoj potencijal ispod sasvim obične i neutralne vanjštine. Što manje pogleda privuku, to su bolje obavili svoj posao.

[AdsWithin]Ima li onda boljeg odabira za izradu “sleepera” od Lade 2104, odnosno Rive, čiji kutijasti eksterijer zaokružuje sliku o starom, radno nastrojenom automobilu kojeg se u najvećem broju može pronaći u ruralnim dijelovima Rusije i ostalim krajevima svijeta gdje je primarna uloga automobila svedena na prijevoz što više ljudi i stvari uz što manje troškove?

Lada 2104 nije automobil koji je stvoren da bi se kretao nelegalnim brzinama, no automobil s fotografije nešto je drugačiji. Dolazi iz Grčke i poput svih drugih ruskih ciglica ne izgleda ni približno kao sportski automobil, no opisan u brojkama priča jednu u potpunosti drugu priču. Snaga od 400 KS pri 6500 o/min, ubrzanje do 100 km/h za 4,6 sekundi, međuubrzanje od 60 do 160 km/h za 5,3 sekundi i prelazak četvrtine milje za tek nešto više od 12 sekundi. Da, ovo je raketa.
lada-2014-01
Kako je to moguće, pitate se? Naravno, ova Lada nema previše veze s Ladom i to postaje jasno tek kada prvi puta začujete njen zvuk ili kada provirite kroz prozor i ugledate interijer od Nissan Silvije. Osim interijera, niz drugih dijelova potječe od S13, odnosno S14 generacije Silvije uključujući prerađeni SR20DET motor s Garrett turbopunjačem, Ross Racing klipovima i Tomei bregastim osovinama, zatim 5-stepeni ručni mjenjač, kočnice, ovjes i upravljački mehanizam.

U osnovi riječ je o blago dorađenoj Nissan Silviji na koju je postavljena karoserija Lade s tek nešto proširenim blatobranima. Briljantan recept ili loša ideja? Kao što video prikazuje, smisao ovog automobila je u faktoru iznenađenja. Kladimo se da vozač Porschea 911 nije očekivao da će se morati skloniti s puta staroj karavanskoj Ladi.

https://youtu.be/3kHcImyRESI

Izvor: Fokus.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)