JESTE LI ČULI ZA RECEPT SA KEFIROM I LANENIM SJEMENOM? Čisti crijeva jednom godišnje…

lanPoznato je da je za prevenciju i ozdravljenje od mnogih bolesti dovoljno očistiti crijeva od sluzi, fekalnih naslaga i parazita.

[AdsWithin]U prosjeku, za 70 godina života kroz naša crijeva prođe 100 tona hrane i 40.000 litara tekućine, što dovodi do zaključka da se u stomaku nataloži 15 kilograma fekalnih naslaga i toksičnog otpada.

Indikator da su crijeva onečišćena su česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetes, prekomjerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počevši od artritisa do raka.

Uz pomoć klistira može se očistiti samo manji dio debelog crijeva – 40-50 centimetera, a tretman ispiranja crijeva uz pomoć specijalne aparature je skup, dugotrajan i nije bezazlen za crijevnu mikrofloru.

Konzumiranje 1-3 kašikice brašna od lanenog sjemena u stanju je da u roku od 3 sedmice potpuno očistiti debela i tanka crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore!

Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorijevanje masnih naslaga. Ima pozitivan utjecaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Brašno od lanenog sjemena je u stanju upiti i eliminirati toksine u organizmu i smanjiti nivo holesterola u krvi.

Indikacije za upotrebu:

– kod upalnih procesa sluzokože gornjeg respiratornog trakta, gastrointestinalnog trakta
– gastritis, kolitis, čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu
– bolesti urinarnog trakta, cistitis, pijelonefritis
– prekomjerna težina tijela, narušenost lipidnog metabolizma

Čišćenje crijeva s brašnom od lanenog sjemena – Recept

3 sedmice umjesto doručka konzumirajte ovu smjesu:

1. sedmica: 1 kašikica lanenog brašna pomiješanog sa 100 ml kefira

2. sedmica: 2 kašikice lanenog brašna pomiješanog sa 100 ml kefira

3. sedmica: 3 kašikice lanenog brašna pomiješanog sa 150 ml kefira

Ako je kupovina lanenog brašna problematična, kupite laneno sjeme i sitno ga sameljite. Nemojte praviti zalihe za više dana, sjeme može da užegne. Najbolje – svako jutro nova porcija. Ovakvu smjesu konzumirajte umjesto doručka. Obavezno pijte vodu, najmanje 2 litre dnevno. Čišćenje crijeva na ovaj način provodi se jednom godišnje.

(Doznajemo.com/uspesnazena.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)