KAD KLIMA U AUTU ISPUŠTA NEUGODAN MIRIS: Evo kako možete BESPLATNO riješiti taj problem!

klima-u-autu-ciscenje
Mnogi vlasnici automobila s ugrađenim klima-uređajem suočavaju se s na prvi pogled nerješivim problemom – zrak koji izlazi iz ventilacije smrdi.

Odnosno, problem je rješiv uz određeni trošak, odnosno servisiranje klima uređaja, ali se nakon nekog vremena opet pojavi.

A problem se ne bi smio zanemarivati jer nije riječ samo o neugodnom mirisu, nego i o pojavi vrlo opasnoj za zdravlje. Njemački su naučnici upozorili vozače automobila da ne bi trebali ignorisati neugodan miris iz klimatizacijskih uređaja, jer on može značiti da se u ventilacijskom sistemu stvorila plijesan koja, kada se udiše, može biti vrlo štetna za zdravlje.

Ipak, postoji rješenje, vrlo jednostavno i, što je još važnije, besplatno.

Neugodan miris iz sistema za ventilaciju pojavljuje se ako vozač ima običaj istovremeno isključiti klima-uređaj i motor automobila, tj. jednostavno ugasiti automobil.

Međutim, ako klimu isključite samo nekoliko minuta prije nego što završite vožnju, a ventilatore ostavite uključen, taj se problem neće javljati. Još bolje je tih zadnjih nekoliko minuta vožnje ventilatore staviti da pušu najvećom brzinom.

Na taj način ćete omogućiti da se isparivač klime osuši i ukloniti vlagu iz sistema. A upravo ta vlaga na isparivaču je krivac za neugodan miris. Ona pogoduje stvaranju bakterija i gljivica koje šire neugodne mirise u vozilu.

Ako želite posao odraditi do kraja, možete još i očistiti klima-uređaj, bez odlaska u servis.

Taj posao je vrlo lagan, ne zahtjeva mnogo vremena, a u svakoj trgovini opreme za automobile možete kupiti sprejeve za čišćenje klima-uređaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)