KINESKI KROSOVER IPAK NIJE TAKO JEFTIN: Osnovna verzija košta 18.400 eura, a najskuplja…

Qoros-suvAko vam se dopao krosover “3 city SUV” kinesko-izraelske kompanije Qoros i mislite da biste mogli da prođete jeftino samo zato što se automobil izrađuje u Kini, prevarili ste se.

[AdsWithin]Qoros još uvijek nije objavio da li i kada svoj krosover namjerava ponuditi na evropskom tržištu. Ipak, ako model 3 city SUV jednog dana i stigne u prodajne salone neke od evropskih zemalja, niska cijena ne bi trebala biti ono čime će Qoros osvojiti publiku.

Automobil, koji je za sada dostupan isključivo na kineskom tržištu, u toj zemlji košta od 18.400 eura, koliko treba izdvojiti za osnovni model. Za taj novac dobija se bazna verzija Active koja nudi dosta toga.

Kao i svi modeli, i osnovna varijanta opremljena je 1.6 litarskim turbo-benzincem sa 156 ks, dok se snaga prenosi na prednje točkove.

Standardna oprema obuhvata MMH multimedijalni sistem sa Bluetooth konekcijom pomoću koje se uređaj povezuje sa pametnim telefonom, elektropodizače prednjih i zadnjih prozora, elektropodesive retrovizore, beskontaktno otključavanje i startovanje motora, 17 inčne alu felge, klima uređaj, zaštitne dodatke i ukrasne elemente na spoljašnjosti, kao što je dvostruka cijev izduvnog sistema.

Inače, razlika između najjeftinije i najskuplje verzije krosovera qoros 3 city SUV nije velika, pa automobil sa najbogatijim paketom Excite košta oko 23.700 eura.

Ovaj model između ostalog ima i automatski mjenjač, dvozonski klima uređaj, tempomat, zadnju parking kameru, grijana kožna sjedišta, od kojih su prednja elektropodesiva, indikator pritiska u gumama, krovni prozor, ksenonska svjetla sa funkcijom zaokretanja u krivinama,18 inčne alu felge.

(Doznajemo.com/B92.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)