LEGNETE I NE MOŽETE ZASPATI: Pripazite šta jedete! Evo šta bi trebalo jesti, a šta izbjegavati…

spavanje-loseMeđu namirnicama koje omogućavaju brži san su i banana, indijski oraščići, zeleno lisnato povrće, mliječni napitci, integralni hljeb, slatki krompir i voda. Sastojci koje one sadrže u sebi opuštaju naše mišiće, zadovoljavaju potrebu za ugljenim hidratima bez podizanja nivoa šećera u krvi te osiguravaju nas od dehidracije.

[AdsWithin]Ako imate problema sa snom – teško zaspite, spavate isprekidano, budite se umorniji nego što legnete, možda bi trebali pripaziti šta jedete prije spavanja.

Puno je trikova kako poboljšati kvalitetu sna, a jedan od njih je izbor hrane, piše Index.hr.

Među namirnicama koje omogućavaju brži san su i banana, indijski oraščići, zeleno lisnato povrće, mliječni napitci, integralni hljeb, slatki krompir i voda. Sastojci koje one sadrže u sebi opuštaju naše mišiće, zadovoljavaju potrebu za ugljenim hidratima bez podizanja nivoa šećera u krvi te osiguravaju nas od dehidracije.

Namirnice koje bi trebala izbjegavati prije sna su šećer, čokolada, prejako začinjena hrana, “brza hrana” i alkohol. One utiču na to da se osjećaš loše i umorno, zato ih pokušaj izbjeći koliko god možeš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)