MOGU BITI FATALNE: Ne zanemarujte ove promjene na vašem tijelu!

vrat-otecen

Ljudsko tijelo je pametno i samo šalje upozorenja o zdravstvenim problemima koje možemo imati…

Nemojte ignorisati slijedećih 10 znakova koje vam šalje!

Bjeloočnica govori sve
Bjeloočnica uvijek mora biti bijela, bez obzira na sve. U slučaju da je crvena, trebalo bi da se zabrinete. Možete imati alergijsku reakciju, reakciju na stres ili neko virusno oboljenje.

Sijeda kosa prije 35. godine
Može ukazivati na dijabetes, godine i godine stresa i patnje, a može biti i do gena…

Previše madeža
Neki od njih su 100% bezopasni, ali neki od madeža mogu ukazivati na rak kože… Trebalo bi da ih provjeravate kako biste bili sigurni da su madeži na vašem tijelu bezopasni.

Suhe, ispucale usne
Može biti uzrokovano redovnim promjenama temperature tijela, ali u težim slučajevima može biti zbog nedostatka vitamina B, C ili cinka. Takođe, može biti neka vrsta neprijatne gljivične infekcije.

Otečen vrat
Obično se može sresti kod žena u 30-im godinama. Ovo može biti uzrokovano infekcijom ili bolom u grlu, ali isto tako, natečen vrat može biti uzrokovan promjenama na štitnoj žlijezdi, te treba biti provjereno od strane vašeg doktora!

Crvenilo na dlanovima
Može biti alergijska reakcija, a u nekim težim slučajevima može ukazivati na probleme sa jetrom.

Gubitak obrva
Ako ste počeli da gubite obrve, to vjerovatno znači da imate problema sa funkcionisanjem štitne žlijezde.

Hladna stopala
Jeste li čuli za “Rejneldsovu bolest”? Ni mi nismo do sada. “Rejneldsova bolest” je autoimuna bolest koja vezuje krvne sudove u stopalima, rukama, nosu i ušima, što ih čini veoma hladnim.

Crvena koža lica
Može biti uzrokovano promjenama u temperaturi tijela, ali u nekim slučajevima ukazuje na hormonske promjene, uglavnom kod žena.

Promjene na noktima
Promjene na noktima su odličan način da vidite generalno stanje vašeg tijela. Kada su vaši nokti previše bijeli na ivicama, to je znak da vašem organizmu nedostaje kalcijum.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)