MOŽDA NISTE ZNALI: Evo kako očistiti masnoću s filtera kuhinjske nape

napa-690

Filtere nape trebalo bi čistiti barem jednom mjesečno, no tog se pravila malo tko drži pa se sigurno i vama barem jednom zavrtjelo u glavi nakon što ste povirili ispod nape i ugledali naslage masnoće i prašine na filterima.

[AdsWithin]Svrha je filtera na napi sakupljanje masnoće pa ako to rade kako treba, tragova masnoće na njima će svakako biti. No s vremenom masnoća i prašina koji se na nju lijepe mogu začepiti filtere i tako im smanjiti učinkovitost. Stoga je jako važno redovito ih čistiti. Ako mislite da je dovoljno staviti ih u perilicu za posuđu, varate se. Masnoća se neće u potpunosti ukloniti, a filteri će i dalje biti ljepljivi na dodir. Prrije nego što ih stavite u perilicu, potrebno ih je ručno očistiti na sljedeći način.

Što je potrebno:
– jako vruća ili kipuća voda
– sredstvo za odmašćivanje
– soda bikarbona
– neabrazivna četka
– papirni ručnici ili krpa za čišćenje

Nakon što ste uklonili filtere iz nape, potopite ih u posudu s vrućom vodom u koju ste prethodno dodali kipuću vodu. U posudu s vodom prethodno treba umiješati deterdžent za otapanje masnoće i četvrtinu šalice sode bikarbone te dobro izmiješajte.

Masne filtere uronite u posudu i vodite računa o tome da su do kraja potopljeni minimalno desetak minuta. Nakon što ste ih namočili, neabrazivnom četkom dobro ih izribajte i po potrebi dodajte još deterdženta za otapanje masnoće na četku.

Filtere nakon toga isperite čistom toplom vodom i osušite krpom ili paprinatim ručnicima. Po potrebi ponovite postupak još jednom. Preporučljivo je očistiti ih na ovaj način jednom mjesečno.

Izvor: Tportal.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)