NEĆETE VJEROVATI ŠTA JE RAZLOG! Čovjek razbio nov novcat električni Tesla S, vrijedan 127.000 eura VIDEO

tesla-s-razbijanjeOvih su dana mnogi mediji prenijeli vijest da je jedan hrvatski poduzetnik, nakon što je kupio električni Tesla Model S i tako postao prvi vlasnik ovog prestižnog i skupog vozila u Hrvatskoj, izjavio da je prezadovoljan svojim novim automobilom.

[AdsWithin]S druge strane svijeta, iz Kine, stiže sasvim drugačija priča. Jedan Kinez svom je Tesli S polomio vjetrobransko staklo tek što ga je preuzeo iz trgovine.

Ni to što je jedva čekao da mu Tesla Motors isporuči novi Model S i što je za njega izdvojio milion juana (oko 127.000 eura) nije sprečilo kupca da svoj bijes i ljutnju prema američkom proizvođaču iskali na sopstvenom automobilu, javlja B92.

I dosad je bilo slučajeva da bogati vlasnici demoliraju sopstveni skupocjeni automobil zbog toga što su nezadovoljni kvalitetom vozila ili servisnim uslugama, ali ovoga puta nisu takvi razlozi u pitanju.

Yu Xinquan, koji je razbio vjetrobran na vozilu po preuzimanju iz prodajnog salona u Pekingu, tvrdi da je to uradio iz protesta jer ga je razljutila arogancija kompanije. Xinquan predvodi grupu nezadovoljnih kupaca Tesle S u Kini koji su ogorčeni zbog kašnjenja isporuke svojih automobila.

On je izjavio da su mu u Tesla Motorsu početkom aprila obećali da će dobiti svoje vozilo u roku od šest sedmica, ali to nisu ispunili. Osim toga, s obzirom da je još u oktobru 2013. uplatio prvih 250 hiljada juana (30.000 eura) kao predujam za kupovinu automobila, očekivao je da će biti jedan od prvih vlasnika Tesle S u Kini.

Međutim, u aprilu 2014. ustanovio je da za kupce u toj zemlji koji nisu iz Pekinga i Šangaja ne važi pravilo “ko prvi plati, prvi i dobije auto”. Tesla Motors tada mu je objasnio da prilikom isporuke prioritet imaju oni kupci koji žive u oblastima gdje već postoji servisna mreža i punjači baterija.

Iako nije postao prvi vlasnik Tesle S u Kini, Yu Xinquan će ostati zabilježen kao prva nezadovoljna mušterija američkog proizvođača električnih automobila koja je namjerno oštetila sopstveno vozilo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)