NEVJEROVATNO, MOTOR OD AUTA 'PODIVLJAO': Pogledajte kako se u toj situaciji snašao ovaj Tuzlak!

Engine-runaway

Na YouTubeu se danas pojavio zanimljiv snimak, napravljen u Tuzli. U “glavnoj ulozi” je VW Polo kojemu se očito nešto jako loše dogodilo, a posljedica je strašna buka i još strašniji dim. Može i obrnuto.
[AdsWithin]Korisnik koji je na YouTube postavio ovaj snimak stavio je kratak opis: “Je li vam se ikada zapalilo ulje u motoru? Evo kako to izgleda.”

A izgleda zasta gadno.

Ipak, i u takvoj situaciji vlasnik automobila se dobro snašao. On je očito nešto popravljao oko motora, hauba je bila podignuta, a kad se ovaj “incident” dogodio zatvorio je haubu, ušao u auto, ubacio u brzinu (“rikverc” jer ispred auta nije bilo prostora) i naglo pustio kvačilo.

Time je postigao da se auto ugasi. Očito ga kod ovakvog kvara nije drugačije mogao ugasiti. A da ga nije ugasio?

Kako je naveo jedan korisnik YouTubea, u komentaru ispod ovog videa, dogodila bi se puno veća šteta. “Treba brzo reagovati inače neće postojati niti jedan dio na motoru koji bi se mogao iskoristiti u popravci, sve se istopi, što znaci samo komplet drugi motor”, napisao je komentator.

Napisao je također da se ovo može desiti i kod novijih automobila, a postoje dvije opcije kako ugasiti motor automobila – zatvaranjem usisa zraka ili onako kako je ovaj čovjek uradio.

Iako je ovo, zapravo, jedan prilično “standardan” problem dizel motora, nije nam poznato da je na našem jeziku dobio ime. Na engleskom se, kako objašnjava već spomuti komentator, zove “engine runaway”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)