NOVI NISSAN JUKE: Mali crossover od kojeg Japanci puno očekuju

nissan-juke-700

Kad je bio predstavljen prije nešto više od tri godine, Nissan Juke iskoristio je inovacije za stvaranje potpuno novog tržišnog segmenta.

[AdsWithin]Baš kao što je Nissan Qashqai otvorio početno tržište crossovera, Juke je svoj upadljiv dizajn i naprednu tehnologiju iskoristio za utiranje novih puteva u kompaktnijem crossoverskom obliku.

Jukeova kombinacija iznimno individualnog stila, odličnih voznih obilježja i profinjene opreme u unutrašnjosti omogućila mu je da se za manje od 40 mjeseci proda u 420.000 primjeraka, uveliko nadmašivši konkurente.

Danas, u skladu s Nissanovom utvrđenom praksom stalnog razvoja, nastupa sljedeće poglavlje u Jukeovoj priči. Postajući uzorom na rastućem tržištu malih crossovera svojim premium stilom i profinjenošću, novi je Juke još jednom spreman ostaviti svoj trag u segmentu koji je stvorio.

Prepoznat kao predvodnik u dizajnu, novi se Juke koristi nizom konstrukcijskih poboljšanja, novim motorima i sveobuhvatnim programom personalizacije.

Među najvažnijim promjenama su iznova oblikovani prednji i stražnji dio s većim naglaskom na premium profinjenost i sportske detalje, novi 1,2-litarski turbomotor koji nudi bolje performanse, efikasnost i manje emisije, obnovljeni 1,6-litarski DIG-T motor, poboljšan pogon na sve točkove s usmjeravanjem momenta, novi točkovi od lake legure, napredna oprema u koju ubrajamo i novi audiosistem, posljednja generacija NissanConnect sistema povezivanja, Nissanov sigurnosni štit, te Nissanov sistem dinamičkog nadzora, a tu je i novi stakleni otvor na krovu koji se može otvoriti.

Promjenama u prtljažniku, prostor je u izvedbama s pogonom na dva točka povećan za 25 posto, a tu su i mnogo veće mogućnosti personalizacije. S nekoliko različitih paketa personalizacije na raspolaganju je niz novih boja i tema u unutrašnjosti. Prava velika Nismo novost predstavljanje je predproizvodnog Jukea Nismo RS, potpuno fokusiranog modela s više snage (218 KS/160 kW), poboljšanim kočnicama, krućom karoserijom i blokirajućim diferencijalom na izvedbama s pogonom na dva točka.

Promjene i dodaci ubrzat će prodaju Nissanovog drugog po popularnosti modela u Evropi, pomažući mu da oponaša upečatljiva dostignuća svog većeg brata Qashqaija. Juke je velika uspješnica u premium B segmentu, nadmašujući sve direktne suparnike, među njima i one vrhunskih njemačkih marki. A usponu Jukea na vrh nisu pomogli samo modeli osnovnog nivoa: najbolje prodavan motor do danas je benzinski od 1,6 litara, a vrhunski paket opreme Tekna zaslužan je za više od trećine prodaje.

Kupce je privukla i opsežna paleta posebnih modela, kao što je Shiro i napredni n-tec, baš kao i ograničena serija Kuro Ministry of Sound, a sportski usmjeren Nismo u opsežnu je paletu unio i vozački užitak. U broju od 420.000 ukupno prodanih primjeraka, 2013. imala je udio od 135.000, što će se sigurno povećati uvođenjem nove izvedbe. Svi modeli Jukea koji se prodaju u Evropi i proizvode se u Evropi, u Nissanovoj tvornici u britanskom Sunderlandu, gdje se radi u tri smjene kako bi se zadovoljile potrebe tržišta.

Važno za Nissan, Juke je marki privukao veliki broj novih kupaca. Čak 85 posto primjeraka otišlo je u ruke kupaca koji su prvi put kupili Nissan, čineći ga ne samo najboljim osvajačem u Nissanovoj paleti nego i modelom koji lako nadmašuje prosjek B segmenta, jer mnogi od novih kupaca na njega prelaze iz većih automobila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)