OVO NISTE ZNALI: Pomalo bizarni savjeti za uklanjanje boli bez upotrebe lijekova

bol - glavobolja

Kada se sljedeći puta udarite u palac mogli biste isprobati metodu uklanjanja boli koju preporučaju znanstvenici. Iako savjet koji kaže da je potrebno buljiti u bolno mjesto zvuči kao recept iz bakine škrinje, on dolazi iz Londonskog sveučilišta

Eksperiment proveden na Sveučilištu u Londonu prilikom kojem je skupina ljudi bila nakratko izložena bolnim laserskim snopovima dokazao je kako buljenje u bolno mjesto može ublažiti osjećaj boli i nelagode.

Sličan pokus proveden s ogledalima iskrivljenog odraza dao je zanimljive rezultate koji su dokazali da ukoliko se osoba gleda u ogledalo koje smanjuje odraz umanjuje se i osjećaj boli, a ono koje povećava sliku ujedno povećava i doživljenu bol.

Znanstvenici tvrde kako intenzitet bolnog osjećaja smanjuje i promatranje lijepih umjetničkih djela te mirisanje ugodnih mirisa.

Zbog zaokupljanja pažnje kao efektivni analgetici preporučuju se i video-igrice sportskog ili natjecateljskog sadržaja, dok će sladokusci svog saveznika protiv boli pronaći u puslicama s limunom.

(VruceVijesti.com/zadovoljna.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)