POVEĆAJTE GRUDI NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN: Domaći recepti koji provjereno djeluju…

zeleni-caj-690
Godine se ne mogu vratiti, a prirodna ljepota sa vremenom ponestaje. Kako bez odlaska doktoru, a pomoću masaže i ljekovitog bilja povećati i učvrstiti poprsje, doznajte u nastavku teksta.

Velikoj većini žena grudi počnu rasti otprilike sa 10 ili 11 godina, a početak njihovog rasta u bilo kojem periodu između osme i 13. godine smatra se normalnim. Da narastu, u prosjeku im je potrebno četiri do pet godina.

No, iako najviše narastu u vrijeme puberteta, punu veličinu dosežu tek u ranim dvadesetim godinama. Nekima narastu i prekomjerno, a nekima skoro nikako. Razlog je, dobrim dijelom, genetika.


POVEZANO:
ČUDO OD BILJKE: Povećava grudi ženama, a od muškaraca pravi ljubavnike iz mašte


Veličina grudi može se naslijediti ili s mamine ili s očeve strane (šanse su jednake!). Dakle, ako se čudiš tome što tvoja mama nosi grudnjak veličine C, a ti samo A, pogledaj dobro žene u očevoj familiji!

Sastav i oblik grudi

S vremenom grudi mijenjaju svoj sastav. Nakon puberteta sastoje se od masnoće, mliječnih žlijezda i kolagena koji ih čini čvrstim. No, kasnije se postotak mliječnih žlijezda i kolagena smanjuje, dok postotak masnog tkiva raste, a to je glavni razlog zbog čega se starijim ženama grudi spuste. Čini se da je proces starenja grudi neizbježan?

U nastavku vam nudimo nekoliko domaćih recepata, koji bi mogli uljepšati vaš dekolte bez odlaska `pod nož`. Naredne biljke su od pamtivijeka pomagale umjerenom rastu, povećavanju i učvršćivanju grudi.

Piskavica – Sjeme piskavice ima u narodu vjekovnu reputaciju sredstva za uvećavanje grudi, jer sadrži fitoestrogene (biljni estrogen). Estrogen ima višestruko djelovanje u organizmu, a dva se razloga odnose na uvećavanje grudi. Ovaj hormon izaziva rast ćelija u grudima i doprinosi zadržavanju vode.

Recept: U šerpu sipajte dvije šolje vode preko jedne šolje piskavice, dodajte malo bosiljka, kima, mirođije i sladića. Neka sve provri, a zatim ostavite pola sata da se ohladi. Nakon cijeđena dodajte sok od limuna i med prema ukusu. Pijte jednu do dvije šoljice dnevno, nikako više.

Morač – Još jedna od estrogenih biljaka koja se vjekovima unazad koristi za pojačano stvaranje mlijeka. Možete da ga dodate čaju za grudi kao dopunu piskavici. Kao ulje, morač nije preporučljiv za upotrebu, pogotovo trudnicama. Može izazvati pobačaj. U dozama većim od jedne kašičice dnevno morač je toksičan, dok manje doze na povećanje grudi djeluju i više nego pozitivno.

Kim – I običan i crni kim dokazana su sredstva koja povećavaju broj mliječnih ćelija kod laboratorijskih životinja. Djelovanje ove biljke na grudi kod ljudi je slično, jer sisari u principu imaju slične reakcije na jedinjenja sa mliječnim dejstvima. Napravite bilo koji čaj i začinite ga sa malo više mljevenog kima. Taj začin takođe povećajte u ishrani.

Zdravlje

Narandže, grejp i drugi agrumi izgledaju poput mliječne žlijezde kod žena i zapravo pomažu zdravlje grudi i protok limfe u, ali i iz grudi.

Koristi od vježbanja

Prave vježbe mogu grudi malo učvrstiti ili podići. Grudi nemaju mišiće, no vježbe za grudni koš, kojima se jačaju okolni mišići što ih drže, mogu pomoći i djelovati na to da budu čvršće. Također, pravilna njega i prehrana važne su i za ljepotu grudi. Koža na grudima je tanja i sklona isušivanju, zato ju je potrebno redovno mazati losionom ili kremom, a za njihovu ljepotu posebno su važni vitamini A, C i E. I masaža bi im trebala goditi, baš kao i ostatku tijela, zbog poboljšanja cirkulacije.

Plastika vs. priroda…

Prema nekim procjenama, danas u svijetu više od 4.000.000 žena ima implantate u grudima, od čega čak 50% u SAD. Prosječna dob žena koje u grudi stavljaju implantate je 34 godine, a 90% njih to radi nakon što su već rodile djecu. Većina ih poveća grudi za dvije veličine košarica, no oko šest posto žena bude nezadovoljno novim grudima i zatim ih vraćaju u prijašnje stanje.

Seksom do većih grudi?!

Redovan seks povećava ženske grudi. Jedna od najopširnijih studija u kojoj se istraživala povezanost seksa i zdravlja, provedena na Univerzitetu Queens u Belfastu, otkrila je da seksualno uzbuđenje intenzivira krvotok što može pridonijeti povećanju grudi za čak 25 %. Osim toga, u trenutku postizanja vrhunca događa se veliki broj hemijskih reakcija i fizičkih promjena u tijelu. Brzina cirkulacije dostiže svoj maksimum zbog čega krv bogata kisikom vrlo brzo ulazi u sve organe, uključujući tu i mozak, pa i grudi.

Izvor: Doznajemo.com