PREŠAO 2.000 KILOMETARA, a samo jednom natočio gorivo u rezervoar svog automobila

AndrewFrankelUslovi za vožnju nisu bili idealni jer je tokom putovanja između ostalog vozio po velikoj vrućini, jakoj kiši, kroz saobraćajne špiceve i značajne promjene nadmorske visine

[AdsWithin]Vozeći Mercedes E 300 BlueTEC HYBRID britanski novinar Endrju Frankel prešao je sa jednim rezervoarom goriva razdaljinu od 1.968 km.

Frankel je vožnju započeo na sjeveru Afrike u Marokanskoj luci Tanger, odakle je trajektom prešao na evropski kontinent, da bi nakon 27 sati putovanja kroz četiri zemlje (Maroko, Španiju, Francusku i V. Britaniju) stigao je u Gudvud u Engleskoj.

Prosječna potrošnja na kraju vožnje iznosila je 3,1 l/100 km, a nije saopšteno kojom prosječnom brzinom se kretao hibridni Mercedes, prenosi B92.

Frankel je otkrio da uslovi za vožnju nisu bili idealni jer je tokom putovanja između ostalog vozio po velikoj vrućini, jakoj kiši, kroz saobraćajne špiceve i značajne promjene nadmorske visine.

Mercedes E 300 BlueTEC HYBRID bio je opremljen većim od dva rezervoara koji se nalaze u fabričkoj ponudi ovog modela, u koji staje 80 litara goriva.

Automobil pogon dobija od hibridnog sistema koji se sastoji od dizelaša sa 204 ks (150 kW) i 500 Nm i elektromotora koji proizvodi 27 ks (20 kW).

(Doznajemo.com/Nezavisne.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)