SAVJET DR. TORSUNOVA: Za pomoć štitnoj žlijezdi najbolje je da što češće pjevate!

stitna-zlijezdaDoktor Oleg Torsunov savjetuje svima koji imaju problema sa štitnom žlijzdom, a posebno pacijentima sa smanjenom funkcijom štitne žlijezde, da pomognu svom oboljelom organu na pomalo neočekivan način – pjevanjem!

[AdsWithin]On kaže da su štitna (štitasta) žlijezda i uopšte, cijeli endokrini sistem, tijesno povezani sa ljudskim emocijama, posebno sa emocijom ljubavi.

Štitna žlijezda boluje kod osoba koje snažno preživljavaju sve što im se događa, koje na loše postupke drugih odgovaraju se osjećanjem duboke povrijeđenosti i ogorčenja. Negativne emocije ostaju kao zaleđene u organizmu, sakupljaju se u štitnoj žlijezdi i ona počinje da boluje.

Emocije moraju da budu pokretne. Oslobodite se nagomilanih negativnih emocija – pjevanjem. Zvuk ih vrlo lako iznosi iz organizma. Doktor Torsunov kaže:

– Pjevajte. Pjevanje će učiniti da popuste emocionalne stege u štitnoj žlijezdi. Čvorići u štitnoj žlijezdi nestaće sami od sebe. Pjevajte vesele pjesme, bez obzira kakve probleme imate i kako ste raspoloženi. Pjevajte sa radošću i ljubavlju. Stalno pjevajte, plešite, radujte se drugima, usrećujte druge i ozdravićete!

(Doznajemo.com/Prirodna-medicina-recepti)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)