TRI NAVIKE KOJE MOGU IMATI TEŠKE POSLJEDICE: Od čupkanja dlačica iz nosa do…

TrinavikeSlavni Dr. Oz pojasnio je posljedice nekih uobičajenih navika, kojima su mnogi skloni, kao što je čupanje dlaka iz nosa i odlazak na spavanje s neopranim zubima.

[AdsWithin]Je li stvarno loša ideja guliti opekotine od sunca ili čupati dlake iz nosa? Doktor Mehmet Oz ovaj put otkriva posljedice četiri uobičajene navike mnogih ljudi.

Što se događa ako na spavanje idete neopranih zuba?

Ako to napravite jako rijetko onda to i nije neki veliki problem. Veći problem je taj što tokom noći za vrijeme spavanja naša usta postaju suša nego inače, a bakterije vole kad je suho. Bakterije vole mračan i vlažan prostor jer tada se množe. Ako preskačete pranje zuba, radije tu akciju preskočite ujutro nego prije spavanja. ‘Dah vam neće biti svjež, ali manje je štetno za zube nego ako ih ne operete prije spavanja’, savjetuje Dr. Oz.

Što se događa ako gulite opekotine od sunca?

Nakon opekotina od sunca koža se počne guliti. Kad gulite vašu kožu možete oštetiti i onu kožu ispod tog gornjeg sloja. Obavezno koristite zaštitne kreme kad se izlažete suncu. Ako se dogodi da dobijete opekotine od sunca na kožu nanesite aloe veru. Na taj način ćete zaštititi onu mladu kožu ispod sloja koji se ljušti i nećete doći u iskušenje da sami gulite kožu.

Što se događa ako čupate dlake iz nosa?

Ljudi vole ‘prčkati’ po svom, odnosno unutar svog nosa. ‘Ljudima govorim o ‘trokutu smrti’, to je trokut između nosa i usta. Ako s tog dijela počupate dlake, pojavit će se krv. Krv omogućuje bakterijama u vašem nosu da se množe. Budući da venama u području lica nedostaje ‘zaštitnih ventila’, bakterije teoretski mogu ući u krvotok i dovesti do infekcije negdje drugdje u tijelu. Nemojte nikada čupati dlake iz nosa’, savjetuje slavni doktor.

(Doznajemo.com/Today.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)