UKLONITE KATRAN IZ PLUĆA uz pomoć samo 4 “zlatna savjeta” narodne medicine!

pluća

Ukoliko ste pušač i želite da ublažite pogubno djelovanje duhana, možete primijeniti nekoliko korisnih savjeta koji bi vam trebali pomoći da se oslobodite toksičnih materija nataloženih u disajnim organima.

VJEŽBE DISANJA. Izdvojite barem 10-tak minuta dnevno, najbolje ujutru, za jednostavne vježbe disanja, kojima ćete pročistiti kompletan respiratorni sistem. Stanite mirno, sa malo razmaknutim nogama, i nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite kroz nos. Udahnite kroz usta i izdahnite kroz nos, trudeći se, koliko god je to moguće, da istisnete sav vazduh iz pluća. Polako udahnite kroz nos tako da vam u pluća uđe što više vazduha i zadržite dah pet sekundi. Izdahnite vazduh kroz usta nastojeći da što više ispraznite pluća. Ponovite vježbu četiri puta.

INHALACIJA. Svaki drugi dan inhalirajte se eukaliptusom, ruzmarinom ili majčinom dušicom na sljedeći način: u lonac sa vrelom vodom sipajte nekoliko kapi eteričnog ulja neke od ovih biljaka i udišite ljekovitu paru koja, osim što pomaže izbacivanje toksina iz respiratornog trakta, djeluje opuštajuće, rastvara sluz i ublažava tegobe izazvane prehladom, gripom, upalom grla, sinusitisom ili bronhitisom.

BLAGOTVORNO BILJE. Neke ljekovite trave odlični su detoksikatori cijelog organizma, ali postoje biljke koje efikasno čiste upravo disajne organe.
1. POTOČARKA: Čorba od ove biljke jedan je od najstarijih lijekova za čišćenje pluća, a priprema se od kilograma potočarke, dvije šolje hurmi i četiri šolje vode. Sastojci se sipaju u šerpu i lagano kuhaju sat vremena (dodati vode kada se masa zgusne), nakon čega se dodaju začini po ukusu.
2. DIVIZMA: Čaj od divizme olakšava disanje jer odčepljuje respiratorne kanale začepljene katranom.
3. ĐUMBIR: Bilo da je riječ o svježem korijenu ili prahu, đumbir pomaže detoksikaciju respiratornog sistema. Čaj od ove biljke, u koji se stavi nekoliko kapi limuna, olakšava disanje, dok kupka otvara pore i podstiče znojenje, a samim tim i izbacivanje otrova.
4. BOROVE IGLICE: Listovi ovog četinara tradicionalno se koriste za ispiranje usta i grla, ali su i dobar saveznik u detoksikaciji pluća.

NAMIRNICE. Korisne su i neke namirnice.
1. BIJELI I CRNI LUK: Osim što rastvara sluz i djeluje antiseptički, ovo povrće sadrži supstance koje preventiraju karcinom pluća i upale disajnih organa.
2. ČILI PAPRIČICE: Ljuta hrana pomaže razgradnju sluzi u cijelom organizmu, naročito u disajnim putevima. Na isti način djeluje i na katran, zbog čega je odličan detoksikator pluća.
3. NARANDŽA: Ovo sočno voće pravi je rudnik vitamina, ali je i snažan detoksikator. U svom sastavu ima antioksidans kriptoksantin koji jača otpornost disajnih organa i dobra je prevencija raka pluća.

(Doznajemo.com/Aura.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)