VJEČITI MLADIĆ: Mercedesova G klasa u neizmijenjenom se obliku proizvodi od 1979 godine!

mercedes-g

Mercedesova G klasa je jedan od najstarijih modela koji se danas mogu naći na tržištu, pogotovo ako ih potražimo u salonima poznatih i renomiranih proizvođača.

[AdsWithin]Činjenica da se jedna ista karoserija proizvodi od 1979. godine bez većih izmjena, samo uz blaga unapređenja i uljepšavanja, zaista jasno ukazuje da je riječ o izuzetno kvalitetnom proizvodu.

Kako drugačije opisati karoseriju G klase nego kao “kockastu”.

Uglast dizajn vjerovatno nije bio u trendu ni krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada je G klasa nastala, ali to samo potvrđuje da prolazni trendovi i uštogljene dizajnerske norme nemaju nikakve veze sa uspjehom.

G klasa je uspela da “preživi” i, po pitanju dizajna, sulude osamdesete i devedesete godine, da bi i danas predstavljala simbol dobrog imidža.

Dovoljan je samo jedan pogled pa da bude jasno zašto ovaj automobil i danas ljudi žele da kupuju, i pored svih njegovih mana. Parkirati G klasu ispred kuće zaista nije isto kao dovesti novu M klasu, jer imidž Mercedesovog SUV veterana mnogo više govori i o njegovom vlasniku.

Iako karoserija nije izmijenjena decenijama, povremeno su se na njoj pojavljivali neki novi estetski detalji, pogotovo kada je AMG verzija u pitanju.

Tako najnovije izdanje popularnog gospodara bespuća ukrašava maska hladnjaka sa dvije hromirane lajsne, dok se ispod klasično dizajniranih okruglih farova, koji su u ksenonskoj tehnologiji, sada nalaze dnevna LED svjetla.

Izvor: Telegraf.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)