ZAMKE KOD KUPOVINE AUTOMOBILA: Obratite pažnju na ove detalje, da vam ne bi podvalili ukradeno vozilo!

kupovina-rabljeni-automobil
Kod kupovine automobila, naravno ako nije nov, potrebno je obratiti pažnju i na mogućnost da se radi o ukradenom vozilu. Sigurno nije bezazlena situacija u kojoj su se našli mnogi koji su kupili auto koji je bio ukraden, a da to tog trenutka nisu ni znali.

[AdsWithin]Postoji nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći da utvrdite radi li se možda o ukradenom automobilu.

Velika se doza opreza preporučuje kod najpopularnijih modela za koje se zna kako se puno kradu. Tu se prije svega misli na modele kao što je Golf, Passat, te većina modela Mercedesa, Audija, BMW-a, Jeepa….

Prilikom provjeravanja auta dobro bi bilo baciti pogled na eventualna oštećenja koja mogu biti na području brave na vratima i samom kontaktnom ključu. I najmanje oštećenje može biti znak da je auto ukraden.

Brave i ključevi trebaju biti originalni, a ako nešto ne odgovara odmah odustanite od kupovine. Sva stakla trebaju imati tvorničke oznake. Izmijenjeno je staklo znak za uzbunu. Izmijenjen volan, ili ručica mjenjača također su sumnjivi. Ne dajte se zavesti privlačnošću sportskog mjenjača i volana.

Sumnjivim se smatra svježa boja koja može ukazivati na sakrivanje tragova. Potrudite se detaljno pregledati sve dokumente, odnosno njihovu ispravnost i to kod nadležne osobe. Pokušajte potražiti pomoć odgovarajućih stručnjaka.

Izvor: Savjetnica.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)