ZAŠTO PLAĆATI MAJSTORA, AKO MOŽETE SAMI: Evo kako, uz malo truda, popraviti oštećeni branik na autu VIDEO

Popravak oštećenog branika
Svi znamo da je redovno održavanje automobila veliki izdatak i ozbiljno opterećenje za kućni budžet, a pogotovo kad se dogodi ozbiljan kvar ili oštećenje na automobilu. Tada smo već u ozbiljnom problemu.

Ipak, uz malo angažmana i spretnosti, ponekad troškove možemo izbjeći, čak i u nekim situacijama koje su na prvi pogled takve da se čini da nema rješenja bez majstora i velikih izdataka.

Na primjer, dovoljno je malo nepažnje, vaše ili nekog drugog vozača, da se ošteti branik automobila.

Međutim, ako je branik plastični, a danas je velika većina takvih, i ako ste imali sreću da nije pukao, nego se samo deformirao, postoji šansa da sami (ili uz pomoć spretnog člana obitelji, kolege, prijatelja…) popravite nastalo oštećenje.

Na YouTubeu smo pronašli video upute za izravnavanje udubljenja na plastičnim dijelovima karoserije automobila, i to na dva različita načina.

Prvi je demonstrirao Scotty Kilmer, mehaničar sa 45 godina godina iskustva. On pokazuje kako možete popraviti veliko udubljenje na plastičnim branicima pomoću tople vode i čekića.

Plastika je fleksibilna kada je vruća. Zahvaljujući toj činjenici, ovaj posao možete obaviti sami kod kuće s jednostavnim ručnim alatom, tvrdi ovaj iskusni majstor.

Kako, možete vidjeti u ovom videu…

Drugi način se zasniva na istom principu – da plastika postaje fleksibilnija kad se zagrije, samo je za zagrijavanje umjesto tople vode upotrijebljen fen za kosu.

Pogledajte kako, a ako se sami upustite u ovakav popravak, vodite računa da ga nećete moći obaviti sa fenom najmanje snage, nego treba upotrijebiti neki malo snažniji.

Ako je na oštećenom dijelu ostala boja od drugog automobila, to ćete lako riješiti pomoću paste za poliranje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)